SUBJECT:  CONTRACTOR USAGE OF GOVERNMENT FORMS OF PAYMENT

 

PLEASE PASS TO DIRECTOR OF LOGISTICS, INSTALLATION TRANSPORTATION

OFFICERS, ACCOUNT MANAGERS, AND CONTRACTING OFFICER'S REPRESENTATIVES

FOR ARMY COMMERCIAL TRAVEL SERVICES CONTRACTS

 

 

1.   USE OF GENERAL SERVICES ADMINISTRATION (GSA) CONTRACT FOR AIR PASSENGER FARES IS GOVERNED BY GSA'S CONTRACTS WITH THE AIRLINES. UNDER GSA'S CONTRACTS FOR AIR PASSENGER TRANSPORTATION SERVICES CONTRACTORS ARE NOT ELIGIBLE TO USE GSA'S CONTRACT CITY PAIR FARES.

2.   THE OFFICIAL U.S. GOVERNMENT TRANSPORTATION REQUEST (GTR) OR A CENTRALLY BILLED ACCOUNT (CBA) ISSUED TO THE GOVERNMENT FOR OFFICIAL GOVERNMENT TRAVEL SHALL NOT BE USED AS A FORM OF PAYMENT FOR GOVERNMENT CONTRACTOR TRAVEL.

3.   UNDER THE NEW GSA SMARTPAY PROGRAM, COST REIMBURSABLE CONTRACTORS (CRC'S) MAY ESTABLISH CBA'S WHEN AUTHORIZED.  AUTHORIZATION PROCEDURES ARE AS FOLLOWS:

(A)THE CRC MUST OBTAIN A WRITTEN AUTHORIZATION FROM THEIR AGENCY CONTRACTING OFFICER.  THE WRITTEN AUTHORIZATION MUST BE IN ACCORDANCE WITH FAR 51.102.

 

(B) THE CRC MUST COMPLETE THE GSA SMARTPAY APPLICATION (AVAILABLE ON THE WEB AT HTTP://PUB/FSS/GSA/GOV/SERVICES/GSA-SMARTPAY
(C) MAIL THE GSA SMARTPAY APPLICATION AND THE AGENCY'S AUTHORIZATION LETTER TO GSA/FSS/FCXC, ROOM 507, 1941 JEFFERSON DAVIS HIGHWAY, ARLINGTON, VA  22202.

 

(D) GSA WILL ISSUE A LETTER OF ELIGIBILITY TO THE CRC AS APPROPRIATE. CBA ACCOUNTS ISSUED TO CRC'S WILL NOT LOOK LIKE THE GOVERNMENT'S CARDS  AND WILL HAVE A DIFFERENT ACCOUNT NUMBERING STRUCTURE.  CBA ACCOUNTS ISSUED TO CRC'S DO NOT HAVE ACCESS TO CITY PAIR FARES.


      4.   THIS MESSAGE HAS BEEN COORDINATED WITH GSA.

